18 mai 2017

Lumanari Winnie the Pooh si povestea lui Winnie

In vara anului 1914, in orasul White River (Ontario), a oprit un tren care transporta soldati. Din tren, a coborat locotenentul Harry Colebourn. Acesta a observat un vanator care tinea cu o zgarda un pui de urs pe care intentiona sa il vanda.

Locotenenteul era de profesie medic veterinar si iubea animalele, asa ca a cumparat puiul de urs. Intors inapoi in tren, Harry Colebourn i-a pus ursuletului numele de Winnipeg. 

In luna decembrie 1914, fiind chemat pe frontul de Vest (Primul Razboi Mondial), locotenentul a fost nevoit sa il duca pe ursulet la Gradina Zoologica din Londra.

Harry a sperat ca razboiul va dura doar cateva lui, asa ca a promis ca il va lua pe Winnipeg din nou in Canada, intr-un timp relativ scurt. Pe front, locotenentul a fost pe punctul de a fi lovit de un obuz, care a explodat langa el.

Cu ocazia primei permisii, Harry Colebourn s-a dus sa il vada pe Winnipeg. Ajuns la Gradina Zoologica, a constatat ca ursul era bland si prietenos si ca se juca cu copiii.

Dupa terminarea razboiului, locotenentul s-a intors sa il viziteze pe Winnipeg, dar nu l-a luat cu el in Canada, pentru ca oamenii din Londra se atasasera de el. Astfel, si-a luat ramas bun de la urs si s-a intors singur in Canada, unde a deschis un mic spital pentru animale.

La Londra, exista un baietel fascinat de Winnipeg. El se numea Christopher Robin si era fiul scriitorului A. A. Milne. Baiatul era fascinat de urs asa ca si-a redenumit ursul de plus, 
Winnie the Pooh.

Astfel, Winnipeg a devenit faimos, scriitorul A. A. Milne publicand poezii si o serie de volume care 
l-au avut ca si protagonist pe Winnie the Pooh.

Moartea uruslui, in anul 1934, la varsta de 20 de ani, a intristat toata lumea. 

Statuia de la Gradina Zoologica din Londra si cea de la Gradina Zoologica Winnipeg, il infatiseaza pe Winnipeg stand cu labuta intinsa catre Harry Colebourn, oferind o imagine emotionanta cu privire la legarua deosebita dintre urs si locotenent.

Frumoasa si duioasa poveste a ursuletului Winnipeg (Winnie the Pooh), ne-a emotionat si ne-a inpirat, astfel ca am transpus povestile lui Winnie in accesorii pentru lumanarile de botez.

Lumanari de botez Winnie
Lumânare de botez cu Winnie the Pooh si prietenii de la Zoo.

lumânare de botez cu Plush
Lumânare de botez cu Winnie the Pooh și prietenii.